G550 με θερμό γαλβάνισμα Ζ275

Η G550 είναι η ιδανική προδιαγραφή χάλυβα για όλες τις εφαρμογές δομικών χαλύβδινων πλαισίων, κατοικίες μεγάλου και μικρού όγκου, ειδικά διαμορφωμένα αρχιτεκτονικά σχέδια ή και ελαφρές εφαρμογές για επαγγελματικές χρήσεις.

H ποιότητα G550 είναι δομικός χάλυβας με γαλβανισμένη θερμική επίστρωση, που αναπτύχθηκε ειδικά για να μεγιστοποιήσει την απόδοση των έργων κατασκευής χάλυβα. H ποιότητα χάλυβα G550 παρέχει την υψηλότερη δύναμη απόδοσης 550MPa, για να ελαχιστοποιήσει τη συνολική απαίτηση χάλυβα σε κάθε μία από τις κατασκευασμένες δομές και χαμηλότερο κόστος κατασκευής. Το πιο σημαντικό είναι ότι παρέχεται με πλήρη πιστοποιητικά συμμόρφωσης, για να διασφαλίσει ότι οι προδιαγραφές των υλικών είναι σύμφωνες με τα Διεθνή Πρότυπα.

Τεχνολογία

Η ελαστικότητα είναι σημαντική στο δομικό χάλυβα, επειδή υποδηλώνει την ποσότητα του χάλυβα που μπορεί να παραμορφωθεί «ελαστικά» και στη συνέχεια να επιστρέψει στο αρχικό του σχήμα μόλις αφαιρεθεί η δύναμη ή η τάση. Η χρήση χάλυβα με υψηλές τιμές ελαστικότητας επιτρέπει στην ολοκληρωμένη δομή χάλυβα «να κινείται και να λυγίζει χωρίς μόνιμη δομική βλάβη». Τα υλικά θεωρούνται ότι κάμπτονται «ελαστικά» μέχρι να φτάσουν στο σημείο απόδοσης τους.

Η “θαυματουργή” επίστρωση που αντέχει στο χρόνο και τις κακουχίες!
Κανείς μας δεν γεννήθηκε ειδήμονας στο χώρο των κατασκευών! Οι περισσότεροι δεν ασχολούνται επαγγελματικά με τα μεταλλικά κτήρια και όσοι το κάνουν, πολλές φορές αναζητούν έναν απλό τρόπο για να εξηγήσουν στους πελάτες τους γιατί επιλέγουν και χρησιμοποιούν συγκεκριμένα υλικά.
Στην STEEL HOME πρώτη ύλη μας είναι ο χάλυβας G550 με γαλβανισμό Z275, από τον οποίο δημιουργούμε ατσάλινα πλαίσια ελαφρού τύπου για κάθε είδους ιδιωτικό και εμπορικό κτήριο. Όμως, τι είναι ο γαλβανισμός και γιατί επιμένουμε τόσο πολύ σε αυτόν;

Όλα ξεκινούν από τη διάρκεια ζωής που θέλουμε να δώσουμε σε ένα κτήριο. Μπορεί ο χάλυβας να φημίζεται για την ελαστικότητα και την αντοχή του, όμως δεν έχει φυσικές αντιοξειδωτικές ιδιότητες, όπως άλλα μέταλλα, και επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες και το χρόνο. Ο γαλβανισμός ή αλλιώς επιψευδαργύρωση είναι η προστατευτική επίστρωση του χάλυβα με ψευδάργυρο, που καθυστερεί την οξείδωση από 30 μέχρι και 50 χρόνια, εκτεθειμένος στις καιρικές συνθήκες.

Ο ψευδάργυρος είναι ένα, σκληρό, στιλπνό, ασπρογάλαζο μέταλλο. Τρίβεται εύκολα, είναι αρκετά φθηνός και παρέχει πολύ καλή αντιδιαβρωτική προστασία, ιδιαίτερα σε βιομηχανικό και αστικό περιβάλλον. Ανάλογα με την περιοχή έχει διαφορετική ταχύτητα διάβρωσης, έτσι το πάχος του γαλβανισμού μεταβάλλεται ανάλογα με τη χρήση του χάλυβα. Στις βιομηχανικές και αστικές περιοχές ο ψευδάργυρος διαβρώνεται πιο γρήγορα, γι’ αυτό και χρειάζεται μεγαλύτερο πάχος επιψευδαργύρωσης συγκριτικά με τις αγροτικές περιοχές.

Το γαλβάνισμα ενός μετάλλου μπορεί να γίνει με τρεις τρόπους:
· Το θερμό γαλβάνισμα, με εμβάπτιση του μετάλλου σε λιωμένο κράμα ψευδαργύρου.
· Η ηλεκτρόλυση, για μικρότερα και πιο λεπτά υλικά, όπως είναι οι βίδες.
· Το ψυχρό γαλβάνισμα, όπου δεν είναι εφικτές οι δύο πρώτες μέθοδοι. Εφαρμόζεται με σπρέι ή με πινέλο.

Διάρκεια ζωής: Εξαρτάται από το περιβάλλον και το πάχος της επίστρωσης. Τα εν θερμώ γαλβανισμένα μέταλλα αντέχουν από 20 ως και 80 χρόνια χωρίς συντήρηση.
Εύκολη συντήρηση: Είναι μια γρήγορη και απλή διαδικασία, χωρίς εργασίες προετοιμασίας.
Αντοχή: Στον εν θερμώ γαλβανισμό τα μόρια του ψευδαργύρου αλληλοεπιδρούν με τα μόρια του χάλυβα έτσι ώστε η επίστρωση να μην μπορεί να διαχωριστεί με τη βάση, όπως συμβαίνει με τις υπόλοιπες επιστρώσεις. Έτσι αντέχει στις μηχανικές βλάβες, αλλά και στις ζημιές που μπορεί να δημιουργήσει η χρήση, η μεταφορά ή η αποθήκευση.
Χαμηλό κόστος: Ο εν θερμώ γαλβανισμός έχει χαμηλότερο κόστος σε σχέση με άλλες επιστρώσεις ψευδαργύρου ή εναλλακτικές επιστρώσεις. Επίσης η μεγάλη διάρκεια ζωής του μειώνει ή εξαλείφει το κόστος συντήρησης.
Άμεση χρήση: Τα μέταλλα που έχουν υποστεί θερμό γαλβανισμό μπορούν να χρησιμοποιηθούν αμέσως.
Γρήγορη και αξιόπιστη μέθοδος: Η διαδικασία επιψευδαργύρωσης είναι απλή και ελεγχόμενη. Μπορεί να εφαρμοστεί μέσα σε λίγες ώρες, στο επιθυμητό πάχος.
Πλήρης κάλυψη: Τα μεταλλικά προϊόντα βυθίζονται και καλύπτονται από λιωμένο ψευδάργυρο. Όλες οι πλευρές, οι επιφάνειες και οι λεπτομέρειές τους καλύπτονται πλήρως.

Υλικά που χρησιμοποιούμε

Στην Steel Home χρησιμοποιούμε διάφορα υλικά ξηράς δόμησης, όπως..

Οι στάνταρτ γυψοσανίδες Knauf τύπου A (GKB) χρησιμοποιούνται ως επιστρώσεις συστημάτων ξηράς δόμησης σε συνήθεις οικιακούς και επαγγελματικούς χώρους. Επίσης, μπορούν να επικολληθούν ως ξηρό επίχρισμα σε υφιστάμενους τοίχους. Χαρακτηριστικά:
· Εύκολη επεξεργασία
· Ελάχιστες συστολοδιαστολές κατά τη μεταβολή των κλιματολογικών συνθηκών
· Άκαυστο υλικό
· Εύκαμπτη
· Χαμηλό ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα
· Πιστοποιημένα υγειονομικά χαρακτηριστικά

Οι σανίδες Knauf Guardex®, τύπου GM – FH1R κατά EN 15283-1+A1, είναι άκαυστες γυψοσανίδες, κατηγορίας αντίδρασης στη φωτιά Α1, χαμηλού βάρους, ανθεκτικές στο νερό, στη μούχλα, στην υγρασία και στις καιρικές συνθήκες χάρη στον ειδικής επεξεργασίας γυψοπυρήνα της και στην εξωτερική της επένδυση με υαλοΰφασμα και στις δύο πλευρές της. Χρησιμοποιείται ως υπόβαθρο στις παρακάτω εφαρμογές:
· Εξωτερικοί τοίχοι με σύνθετα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης
· Εξωτερικοί τοίχοι με συστήματα αεριζόμενης πρόσοψης
· Επενδύσεις πυλωτής και προβόλων προστατευμένων από άμεση διαβροχή
Χαρακτηριστικά:
· Αντοχή στην υγρασία
· Αντοχή στη μούχλα
· Άκαυστο υλικό, κατηγορίας αντίδρασης στη φωτιά Α1
· Διαπνέον υλικό που επιτρέπει τη διάχυση των υδρατμών
· Ελάχιστες συστολοδιαστολές κατά τη μεταβολή των κλιματολογικών συνθηκών
· Εύκολη επεξεργασία
· Χαμηλό ενεργειακό και ανθρακικό αποτύπωμα

Η UltraBoard® τύπος DFIR (EN520), είναι μία υψηλής αντοχής καινοτόμα πυράντοχη γυψοσανίδα, με χαρτί και στις δύο επιφάνειες της, για κατασκευές εσωτερικών τοιχοποιιών. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αποδεικνύουν ότι η UltraBoard® είναι ανθεκτικότερη σε αρκετές παραμέτρους από τις απλές ινοσανίδες παρέχοντας πολύ περισσότερες δυνατότητες κρέμασης από τις κοινές ινοσανίδες. Επίσης, η επεξεργασία των αρμών και το φινίρισμα της τελικής επιφάνειας πραγματοποιείται με την ίδια ευκολία όπως στις τοιχοποιίες με στάνταρτ γυψοσανίδες.

Η Knauf UltraBoard® έχει αναπτυχθεί ειδικά για κατασκευές μίας στρώσης. Βιδώνεται απευθείας στο μεταλλικό σκελετό με ειδικές βίδες γυψοσανίδας ΧΤΝ.

Η DuPont ™ Tyvek® Housewrap είναι διαπνέουσα μεμβράνη για συστήματα τοίχων.
• Εξαιρετική αντοχή στο νερό, ικανοποιεί το πρότυπο W1
• Πολύ διαπερατή στους υδρατμούς (τιμή sd: 0,01 m)
• Στεγανή / αντιανεμική και εξαιρετικά ανθεκτική στο νερό (> W1)
• Ενισχύει τη στεγανότητα της κατασκευής
• Ελαφριά, ευέλικτη και εύκολη στην εγκατάσταση
• Εφαρμόζεται επιφανειακά, στερεώνεται απευθείας σε επένδυση /OSB, μόνωση, κ.λπ..
• Σταθερή και αξιόπιστη μακροπρόθεσμη απόδοση
• Κατάλληλο για κατασκευές από χάλυβα

Οι μονωτικές πλάκες φυσικού ορυκτοβάμβακα, ULTRACOUSTIC P, με ECOSE Technology, δεν περιλαμβάνουν φαινόλες, φορμαλδεΰδη ή ακρυλικά. Είναι κατάλληλες για εφαρμογή σε όλα τα μέρη της κατασκευής τόσο σε βιομηχανικά κτίρια όσο και σε κατοικίες ή γραφεία.
Χαρακτηριστικά:
– Πυρασφάλεια- Ακαυστότητα: Α1 (ΕΝ 13501)- Θερμομόνωση- Ηχομόνωση
– Καλές μηχανικές ιδιότητες
– Υψηλό επίπεδο ανακυκλώσιμου περιεχομένου
– Πρώτες ύλες που προέρχονται από ανακυκλώσιμες, ανανεώσιμες και άφθονες πηγές
– Ανακυκλώσιμη συσκευασία

Οι πλάκες πετροβάμβακα είναι ένα φυσικό ινώδες προϊόν που προέρχεται από ηφαιστιογενή πετρώματα, όπως ο βασάλτης, ο ασβεστόλιθος, ο δολοµίτης και ο βωξίτης. Οι πλάκες έχουν διαστασιακή σταθερότητα, είναι χημικώς αδρανείς, οι ιδιότητες τους διατηρούνται αμετάβλητες στο χρόνο και δεν επιτρέπουν την ανάπτυξη παρασίτων.

CERTIFICATION
COIL SPEC

PDF
385KB

CERTIFICATION
COIL SPEC

PDF
258KB

CERTIFICATION
FIRE CERTIFICATE

PDF
238KB

CERTIFICATION
SCREWS-XDrive-Framer-DS14

PDF
135KB

CERTIFICATION
MILL TEST

JPG
318KB

CERTIFICATION
ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΔΙΑΤΟΜΩΝ

JPG
25KB

CERTIFICATION
Knauf Ultra Board®

PDF
528 KB

Θέλεις να συνεργαστούμε ;

Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο έργο

el